За що платять краще: Raw чи Smackdown?


Мейвен Хуффман
Привіт, хлопці, це Мейвен. Мені пощастило потрапити до WWE перш ніж відбувся перший драфт у 2002 році - розподіл ростеру на дві половини, одна з яких потрапляла на Smackdown, а друга на Raw. Але яка ж між ними різниця? Хто був лідером роздягальні на RAW, а хто на SmackDown? З ким я катався на Raw, а з ким на Smackdown? І, щонайважливіше, де я заробив більше, на Raw чи Smackdown?
Зараз я збираюся відповісти на ці та ще більше питаннь стосовно цього. То ж давайте побалакаємо про різницю між брендами: Raw та Smackdown.
Найперший драфт у WWE відбувся у 2002 році і я тоді був драфтнутий десятим до Smackdown. То ж звідси і почнемо.

Перша річ, що змінилися у моєму світі, коли мене драфтанули до Smackdown, це мій розклад.
До драфту мій розклад мав такий вигляд:
Субота: Хаус-шоу(не телевізійне)
Неділя: Хаус-шоу(не телевізійне)
Понеділок: Raw (прямий етер)
Вівторок: Smackdown(запиc до четверговоого показу)
Середа: Вихідний(подорож додому)
Четвер: Вихідний
П’ятница: Вихідний
Як бачите, ми мали 2 нетелевізійні шоу, 2 телевізійні до драфту.

Розклад Smackdown після драфту:

Субота: Хаус-шоу(не телевізійне)
Неділя: Хаус-шоу(не телевізійне)
Понеділок: Хаус-шоу(не телевізійне)
Вівторок: Smackdown(запиc до четверговоого показу)
Середа: Вихідний(подорож додому)
Четвер: Вихідний
П’ятница: Вихідний

Одразу після драфту ми мали три не телевізійні шоу і одне телевізійне, яке записувалося. Тож шоу у суботу, неділю та навіть понеділок конкурували з лайв-ивентами RAW, а по вівторкам ми записували Smackdown. Після цього ми були вдома кілька днів, а потім все йшло по колу з суботи.

Три нічних шоу ( Live Events), та одна ніч на запис. Після ціх трьох шоу ми записували Smakdown в ніч з вівторка на середу, і це виходило у етер в четвер. То ж це не був прямий етер. І цей факт створив на Smackdown зовсім іншу атмосферу, ніж та, що існувала на бренді Raw. Тому що ми могли тут дозволити собі трохи лажати. Якщо промо виходило не бездоганним, якщо якийсь спот не вдався, чи трапилось ще щось, на Smackdown це можна було поредагувати в будь який час.

Можу привести факт. Коли я зламав ногу на Smackdown у матчі з Крістіаном, вони відредагували десь три хвилини мого матчу з ним, перш ніж цей матч показали по телебаченню.
Це одна з перших речей, які я помітив, будучи на Smackdown. Не хочу казати, що там панувала більш лажаюча атмосфера, але точно більш розслаблена, ніж на Raw. Що у атмосфері, що у ростері. Все перебувало не під таким тиском, як коли ви все робите наживо. Ви могли трохи запізнитися з чимось, і це помітила б зовсім незначна кількість людей. Ну не те що б я постійно це робив:). По факту, те, що Smackdown це запис у вівторок, а показ запису у четвер, дозволяв страшену кучу помилок та похибок, що ніколи б не було дозволено на Raw у прямому етерові.
Не певен на 100 відсотків, але дуже ймовірно що вони послали мене на Smackdown через те, що я був ще досить новеньким у цій справі, і вони розуміли, що лажати для мене це ще природньо. Тож для них набагато легше було відправити мене створювати продукт, який вони можуть редагувати, і набагато легше таким чином ховати, яким я був ще недосвідченим. Тож Smackdown на цей час був бездоганним місцем для мене. Він дозволяв мені робити помилки, вчитися та зростати на них без повного провалу для шоу.

А якою була роздягальня Smackdown?
Ну, вочевидь що лідером роздягальні там, як і будь якої роздягальні, де він з’являвся, був Трунар. Але інші учасники роздягальні, інші хлопці в цьому ростері, які була набагато молодші за вже заробивших свій статус хлопців, які постійно трохи нервували і боролися через свій статус у роздягальні. Наприклад, хлопці з WCW, чи такі зелені як я на той час, хлопці, які не мали гарантованого майбутнього у WWE кожен тиждень видряпували, впивалися кігтями у будь-яку можливість зробити cобі ім’я та довести вищим колам WWE, що вони не тільки на свому місці, але й приносять непогані гроші.

Особисто я, коли я був на Smackdown, я проводив час з такими хлопцями як AI Snow( це ж очевидно, мій тренер), також з Дівоном Дадлі. Якось я його розлютив, і це прям розвернуло мене. Ми стали найкращими друзями, з тих, з ким ві згодні йти куди завгодно, на кого ви можете покластися в будь якій ситуації. І про це я жодного разу не жалкував. Ми по факту їздили разом протягом всього мого перебування на Smackdown. З хлопців, хто сідав з нами у нашу машину, це був Марк Генрі, він багато подорожував з нами, та Екі Умаго.

Окей, тот факт що ростер був розділений, якось вплинув на наш статус? В якихось випадках так, в якихось ні. Агенти та продюсери не можуть перебувати одразу в двох місцях, то ж був певний продюсерський склад як для Raw, так і для Smackdown. Але. Коли приходив час великого шоу, коли приходив час знімати Raw, одні й ті самі люди були і на Raw, і на Smackdown на горилла-позишен. Кого маю на увазі під ними? Вінс Макмен, Джеральд Бриско, Пет Петтерсон і всі ті люди, які мали впевнитися, що шоу відповідає вимогам Вінсента Макмена. Я не про те, що вони пропускали якісь шоу, насправді Вінс був на кожному шоу, на кожному Live Event, що я пам`ятаю. Він сидів за кулісою, прямо над горила-позишен, кожне шоу, і Пет Петтерсон та Джеральд Бріско поруч із ним.

А що ж там з платнею на Smackdown? Це стало якось по іншому, ніж було до того?
Насправді, так. Самі поміркуйте. Як я вже розповідав, якщо ви у платіжному листові, ви заробляєте більше і це залежить від розміру натовпу. І це ясна річ, що на не телевізійні шоу приходять значно менше людей. То ж ви маєте додаткове не телевізійне хаус-шоу, яке приносить менше грошей, тож ваш чек буде трохи менший. І, це ж природньо, на той час Smackdown приносив менше й тому ще, що не був ще за розмахом таким, як Raw. Тож технічно ми заробляли менше грошей. Три не телевізійні шоу та одне телевізійне завжди програють двом не телевізійним та двом телевізійним, в ста випадках із ста.

Мій час на Smackdown був надзвичайно обмеженим. Я там пробув лише декілька місяців, тому що зламав ногу,і поки я сидів на лавиці, вони вирішили повернути мене. І коли вони повернули мене, вони повернули мене на Raw!
То ж зараз саме час дізнатися які є різниці і наскільки Raw краще.. а якимось чином і гірше ніж Smackdown.

Кажучи про різницю між ціми брендами, ми маємо обговорити найважливішу річ. Smakdown це запис. Raw це прямий етер.
Розклад Raw виглядав тоді так:
П’ятница: Хаус-шоу(не телевізійне)
Субота: Хаус-шоу(не телевізійне)
Неділя: Хаус-шоу(не телевізійне)
Понеділок: Raw(прямий етер)
Вівторок: Вихідний(подорож додому)
Середа: Вихідний
Четвер: Вихідний

Як бачите, на Raw наш тиждень починаэться на день раніше. З п’ятниці по неділю ми маємо не телевізійні шоу, а у понеділок прямий етер і цей розклад мені був дуже до вподоби. Це природньо, поїхати десь у п’ятницю, і знати, що ми до понеділка будемо мати хаус-шоу, а одразу за цим Raw у понеділок. І я думаю, це також більше підходило для наших фанів, вони ж звикли приходити на наші шоу по п’ятницям, суботам та неділям. І вони знали, що Raw буде одразу у понеділок. Це все тримається купи природним чином. А коли все просто і зрозуміло, люди це бажають зробити, а це означає що? Що вони потратять гроші!

Під час мого перебування на Raw з грошима там було краще. На Raw завжди було трохи більше людей, ніж на Smackdow. Знову ж таки, я не знаю чому, але повертаючись до теми грошей, різниця була не дуже помітною. Десь на 5 чи 10 відсотків більше можна було заробити на Raw. Ви можете запитати за Pay-per-View. На той час, хоча вже й було запущено два окремі шоу, вони все ще об єднували ростер і не належали до якогось бренду, просто було окреме Pay-per-View. Але була деяка складність. Певні суперники з брендів могли змагатися за дуже бажане місце у карді, тому що, як я вже розповідав, від цього залежала платня. Зараз це вже не зовсім не так, але тоді, якщо ви отримали місце у Pay-per-View, ви могли заробити значно більше грошей, ніж якщо ви просто будете за кулісами і спостерігати за цім по монітору. В цьому ви мені можете вірити. Я був і там, і там, і я знаю, что мені більше до вподоби бути учасником Pay-per-View ніж бути в моєму звичайному одязі та дивитися його.

Чи означало це, що якщо ви не у Pay-per-View, то за це не отримаєте грошей? Звісно, що ні. Але ваша платня буде значно нижчою. Хлопці жорстко конкурували за місце у ньому, і це ж зрозуміло – ви у цьому бізнесі для того щоб заробити якомога більше грошей, продовжити кар’єру, та підвищити на це свої шанси. Це можна зробити лише на найбільших сценах. І Pay-per-View це найбільша сцена. Тож вочевидь краще бути учасником Pay-per-View. Сидіти і ловити щось перед монітором – це не найкращий шлях провести неділю.

Ми вже розмовляли про те, що на Smackdown я проводив час з АI Snow та Дівоном Дадлі. Коли я потрапив на Raw, це змінилося. Я більшу частину свого часу там подорожував з Ренді Ортоном, і Ренді це буквально хлопець… Хлопці, він був на вершині харчового ланцюгу у цій індустрії, але ніколи цього на показував. Він перший пропонував заплатити за пальне чи їжу чи ще щось. Він першим пропонував, щоб витрати ділилися між нами. Він ніколи не тицяв комусь своєю відомістю і подорожувати з ним було дійсно насолодою. Деякі найкращі моменти мого життя пов'язані з подорожами разом із ним. Звісно, коли я подорожуівав із Ренді, в нашу машину сідали і інші люди. Найчастіше це була Стейсі Кіблер. Мати в подорожі Стейсі завжди було добре, тому що вона завжди міцно стояла на ногах і попередила купу проблем. Вона була голосом розуму у нашій компанії. І саме вона завжди впевнювалась, що щоб ми не задумали учинити, це не завадить нам досягти нашого наступного місця призначення. То ж я дуже тобі за це вдячний, Стейсі.

А зараз давайте подивимося на різницю між роздягальнями Smackdown та Raw. На Smackdown було більше людей, які ще не визначилися, гастролерів так би мовити, у той час як на Raw більшість вже були визнаними реслерами, такими як Кейн, Кріс Джеріко, Кріс Бенуа, Трипл Єйч, який по суті був лідером тієї роздягальні. Звісно, повірте мені, на Raw також були гастролери, люди, які все ще намагалися створити себе, але більшість таких хлопців були на Smackdown. Коли ви потрапляли на Raw, у вас виникало почуття, що ви маєте своє місце, і я чесно, без найменшого сумніву, визнаю – коли я потрапив на Raw, я був у екстазі. Я завжди більше цінував і більше насолоджувався отою атмосферою живого етеру. За кулісами відчувалося інше, якось більш ясніше, чіткіше, як на надійному судні, ви могли бачити, що більше уваги приділяеться таймінгу, тому що б усе траплялося в той час, в який і потрібно. Перша година старт шоу – отже перша година старт шоу. Практика промо це означала, ти маєш це робити бездогано,І якщо ти є у якомусь особливому сегменті – тебе чекати не будуть, ти маєш бути вчасно. Тому що це шоу мало йти за розкладом, і повірте мені – це не в ваших інтересах бути тією людиною, через яку цього розкладу неможливо буде дотриматися.

На Smackdown у найгіршому випадку, якщо ви щось випустили свому промо, ви завжди могли перезаписати його. На Raw такої розкоші у вас не має. Як тільки ви його сказали – воно вже полетіло. Багато сегментів, що ви бачили там, які відомі як передзаписи, більшу частину їх роблять прямо на Raw наживо, то ж ви можете чути та бачити реакцію публіки, але не завжди. Часом роблять передзапис, але навіть тоді, ви не маєте вдосталь часу припрацьовувати це. Загалом у вас є одна чи дві, можливо три спроби, тому що команда продакшену не має часу що б раз за разом робити перезапис якогось 30-секундного сегменту. Тож тиск через це відчувається постійно.

Пам’ятаю ніч, коли я був генеральним менеджером на Raw. Це було у Індіанополісі. Я був учасником і мав роль у десяти чи одинадцяти сегментах тієї ночі, а це було на десять чи одинадцять сегментів більше, ніж я мав зазвичай. То ж мені було потрібно вивчити текст, сцени, промо, а також я мав ще матч із Хантером. Я вчив, тренувався, практикувався буквально весь день. І цієї ночі, наприкінці цієї ночі, коли я проходжу горілла-позишен і одразу бачу Вінса, і він дає мені cхвального кивка і каже « Чудова робота», це значило набагато більше. Чому? Не лише тому, що це було від Вінса( хоча це круто почути це саме від нього), а тому, що це було на шоу у прямому етері. Це буквально повністю перехоплювало подих. Усвідомлення, що я спроможний це робити у шоу наживо – це неймовірне відчуття.

Що ж, зараз ми ознайомилися з обома шоу – Smackdown та Raw. І ми трохи поговорили про кожне з них. Отже останне питання – участі у якому б я надав перевагу? На більш розслабленій та лінивій атмосфері Smackdown чи на буквально давлячому своїм тиском Raw з його гарним розкладом? Тут не має таємниці. Мій голос – RAW. Я вже казав. Я люблю тиск виступу перед живою аудиторією у прямому етері, люблю усвідомлювати що мільйони людей дивляться тебе саме цієї ночі і усвідомлювати – якщо ти тут налажаєш, нема куди бігти, нема куди сховатися, нема каменю під який можна заповзти. Це витягує з мене найкращі мої якості. Що компанія витягає з мене мої найкращі якості. Я можу помилятися, але гадаю, якщо ви побалакаєте з іншими реслерами про цей час, вони скажуть схожі речі. Що атмосфера Raw відрізнялася від атмосфери Smackdown, на хвилиночку. Я знаю хлопців як я. Які цінують оці нюанси, оці невеликі різниці, які відчувається на живому шоу на та шоу, що виходить у запису. Ну і за одне з них платили більше, хехе. Ну і незалежно від того, де я був – на Raw чи на Smackdown, стероїди грали свою роль. А про те як я і чому приймав стероїди – ви вже можете прочитати на Wrestlingcity!
⚡ Свіжі новини в Telegram-каналі, наш новий проект LEGкомысленный RUSev

Крутий контент на YouTube.



Коментарів 2

Офлайн
У цій статті замахався друкувати Raw та Smackdown.:)

Офлайн
Цитата: Swordling
У цій статті замахався друкувати Raw та Smackdown.:)

Контрал Це, контрал Ве. )))

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гості, не могут оставлять комментарии к данной публикации.