Hard to Kill 2024


Вітаю, шановне панство!
Зустрічайте напів(?)забуту рубрику «Огляд»! Не факт, що я закінчу писати його, бо пишу паралельно з переглядом, проте, якщо ви це зараз читаєте, то – спойлер: я його дописав. З чим вас і себе вітаю. А оскільки пишеться він, повторюся, паралельно з переглядом, то емоцій тут буде багато (ще б пак – така нагода!), а холодний підсумок, імовірно, вже в коментарях. Тож, як каже незабвенний Юпітрик у своїх регулярних відео: «Погнали-и-и-и-и-и-и!!!

Відразу ремарка: якщо будете дивитися у записі на дейлімоушені, то майте на увазі, що там перша частина й пре-шоу переплутані місцями, тож спочатку дивіться першу частину. А то мені довелося переписувати багато, коли я зрозумів, що тут щось неладне.

Перший матч пре-шоу пафосно названий першим матчем нової TNA-ери – це бій Річа Суонна зі Стівом Макліном. Так би мовити, матч принципової ворожнечі на мінімалках.
Оголошує матч Джейд Чанг. Цікаво, чи буде вона ринганонсером усього шоу і взагалі компанії, оскільки незадовго до Нового року компанію покинув легендарний голос Дейв Пензер. А дружину Александра тривалий час підтягували на BTE та деяких жіночих матчах основного шоу та свят рестлінгу. Варто зазначити, що мені її оголошення ніколи не подобалося, але тут вона старається.
Зал гарний, хоч і не дуже місткий, але виглядає затишно і компактно, по формі – амфітеатр з балконами. Трохи нагадує студію, де записували тривалий час ROH, але через компактність і вдале розміщення місць не виглядає як телестудія якогось ток-шоу. Оператори і режисери трансляції поки що нормально тримаються, а то іноді в нових незвичих аренах кілька боїв їм треба, щоб намацати правильний підхід.
Суонн виходить неочікувано в червоно-біло-жовтому комбінезоні. Дуже змістовний міцний бій.

Стів Маклін переміг Річа Суонна

Стартуємо, отже, з тріумфу лиходіїв. Йдемо далі... Дивимося ролик про майбутній матч за світове чемпіонство у важкій вазі.

І слідом інтерв’ю з претендентом на титул чемпіона світу Муусом, Брайаном Майєрсом, неочікуваним тут колишнім командним чемпіоном ДеАнджело Вілльямсом, Едді та Алішою Едвардсами. Вони говорять, що все змінюється в компанії, змінилися й вони, тому тепер їх слід називати The System.

А на рингу на нас чекає відомий у вузьких колах диджей Ху Кід, який презентує свою нову відеороботу. Він кличе свого корєшка, яким виявляється колишній ццушник Топ Долла, якого тут будуть звати ЕйДжей Френсіс. Звичайно, що ж це за ТНА таке, щоб без свого ЕйДжея! =)
Публіка зафукує того, як тільки може. Френсіс намагається якось себе презентувати під страшний гул і врешті-решт запрошує переглянути те саме нове відео, яке більше схоже на нарізку відосиків з телефону, де показують ледь не самого лише Френсіса. Проте це триває недовго і замість нього нам демонструють інтро Джо Хендрі. Публіка і коментатори дякують Хендрі за порятунок. Той виходить на ринг і вітає в компанії, але пропонує краще подивитися його вітальне відео Френсісу. У своїй неповторній манері Джо висміює досягнення Френсіса у футболі й на рингу WWE. І це треба бачити. Дуже кумедно знято, як колишній Долла (до речі, у вигляді ганчір’яної ляльки як відсилка до схожості слів «лялька» й «долар») весь час випадає з рингу. У підсумку Джо доходить висновку, що єдиний титул, на який може претендувати новенький – це титул сирних подушечок «Чіз Іт».
Після ролика Хендрі пропонує Френсісу поїсти цих подушечок, але ззаду його б’є ноутбуком диджей (ноут погнувся), після чого ЕйДжей проводить шолдер блок та височенний чокослем.

Кінематографічна реклама матчу за титул світової чемпіонки нокаутів.

Наступний матч це бій оригіналів проти новоствореного угруповування, у якому минуле відступило на задній план...

The System (Брайан Майєрс і Едді Едвардс) перемогли Френкі Казаріана та Еріка Янга

І знову лиходії (ще й ті, які прийшли пізніше) святкують.
Власне, поки що не будемо робити висновків, бо пре-шоу це найчастіше рандомні бої, але поки що намічається головна проблема шоу – перерва у показу нових щотижневиків після BFG. Обидва матчі коментатори намагаються укласти в рамки старих протистоянь Маклін – Суонн та Едвардс – Казаріан, але вигляда не дуже переконливо.

Тим часом нам нагадують історію ворожнечі Томмі Дрімера та Крейззі Стіва.
Нарешті сюжетний матч. І цього разу без дискваліфікацій, отже, нас чекає захопливе дійство від визнаних майстрів хардкору.
Дуже хороший матч, у якому неочікувано глядацькі симпатії повністю були на стороні претендента-хіла. Він і переміг після божевільного споту із сотнями виделок і коронного поцілунку Беладонни.

Крейззі Стів переміг чемпіона цифрових медіа Томмі Дрімера в матчі з титулом на кону

І тепер стартує основне шоу.
Шоу починає кінематографічний ролик, у якому бородатий (але все ще лисий) Ерік Янг у стильному костюмі направляється в Лас-Вегас, де відбудеться шоу. Хвилину по тому він опиняється в реальному часі на арені, де рестлери компанії та Скотт д’Амор стоять на рампі. Мабуть, щось глядачам в залі казали, але ми не в курсі (чи то в мене трансляція була якась паторочна). З Янгом дивно, бо ми ж його вже в матчі бачили.

Отже, шоу відкриє жіночий Ultimate-X, на який відразу виходить Таша Стілз, яка виграла перший жіночий матч за цими правилами.
Наступними виходять Жизель Шо (Джая Відала та Саванну Еванс, які визирнули із-за лаштунків з Шо, якось спільно назвали, але я не розчув із 3 спроб), Аліша Едвардс у супроводі чоловіка та Брайана Майєрса, далі – Джоді Трет, свіжопідписана Дані Луна і дебютантка Ксая Бруксайд.
Матч проходить за стандартною схемою жанру – багато спотів і ризикових падінь, серед яких відразу вирізняється момент, коли Аліша повисла ззаду на шиї Джоді Трет (якій змінили зачіску таким чином, що вона нарешті не виглядає старою бабкою – і мова не про комаху, вибачте за каламбур), і остання поповзла вгору по стійці з таким обвісом на спині. Виглядає вражаюче. Відразу в око впадає, що Бруксайд ще дуже зелена і сира на фоні інших учасниць.
Луна і Трет демонстрували чудеса силового рестлінгу, піднімаючи по дві опонентки за раз і проводячи силові прийоми, маленькі Стілз і Бруксайд намагалися діяти швидко й технічно з використанням стрибків, Едвардс призвала на допомогу старого друга їхньої родини – кендо Кенні, а виграла в підсумку Жизель, яка дотримувалася золотої середини.

Жизель Шо перемогла Алішу Едвардс, Дані Луну, Ксаю Бруксайд, Джоді Трет та Ташу Стілз у матчі Ultimate-X за перше претендентство на світовий титул чемпіонки нокаутів

Наступним матчем стане бій між Брудним Данго у супроводі Альфи Браво та Олега Прудіуса проти ПКО. Перед матчем Альфа Браво традиційно бере мікрофон і запитує Данго, що той ненавидить понад усе, на що той неочікувано відповідає, що це TNA wrestling (зазвичай він казав, що просто професійний рестлінг).
Після цього в залі з’являється Франко-канадський Франкенштейн. Тобто його вивозять на ліжку на коліщатах чи то лікарі, чи то вчені, які деякий час намагаються оживити тіло під простирадлом, висікаючи якісь іскри за допомогою двох паяльникоподібних приладів.
«Тіло» оживає – і ПКО в новому костюмі з однією «бретелею» вступа у бій.
Матча практично й не було. ПКО досить швидко поклав Данго на ринг і поліз на третій канат проводити мунсолт, на ринг вискочив Браво, що намагався завадити. Канадець все ж стрибає, але Альфа хапа його в останній момент за ногу, через що ПКО не набирає потрібну амплітуду й страшно падає на шию. Жах. Особливо для такого вагового й, головне, вікового борця. Матч зупинено, а посіпаки Данго лупцюють переможця.

ПКО переміг Брудного Данго (з Олегом Прудіусом та Альфою Браво) за дискваліфікацією

Вривається товариш ПКО по ECW Райно, і лиходії відступають, але їх втечу присікає музика представника влади в компанії Сантіно Марелли, який замість зірваного призначає командний матч 3 на 3, де ісідабовикам на допомогу викликають Джейка Самтінга.
Матч суто зайняти незайнятих і дати глядачам покричати улюблені ветеранські імена. Сплав молодості й досвіду досить швидко взяв гору над... навіть не знаю, над чим. :-)
У кінці передбачувано фейси забили Браво.

ПКО, Райно і Джейк Самтінг перемогли Брудного Данго, Олега Прудіуса та Альфу Браво

Нічого собі, фейси перемогли на 5-му матчі. Нарешті! Тепер попре. =)

А нам показують, що раніше сьогодні з особистим водієм приїхала якась панянка в стразованій шубці і з білими кучерями. Коментатори кажуть, що нам обіцяли зіткнення світів, напевно, це воно. Чесно кажучи, на Сашу Бенкс не схоже. Дуже висока й струнка (хоча, може, то водій карлопецало, тим паче, що шпильки на ногах півметрові). У мене, чесно, навіть припущень нема. Брук Хоган хіба що! :-D

А далі на нас чекає бій за титули світових чемпіонок у командних змаганнях. Проти звичаю, першими виходять чемпіонки. А я нагадаю, що їхній захист не анонсувався. Маємо змогу побачити нові пояси. Чемпіонки чекають на ринзі, а в залі згасає світло й на титантроні з’являється шум і знайома рука із заставки «Розпаду».
Так, це вони. Напевне, що образ «Мертвих ляльок» себе вичерпав, тож повертаються Хевок і Розмарі замість Джесіки та Кортні Раш.
Ураганний динамічний матч, у якому перемогли претендентки. Рекомендую.

Decay (Розмарі і Джессіка Хевок) перемогли світових чемпіонок нокаутів у командних боях MK Ultra (Кіллер Келлі та Маша Слемович)

А в зал прямує Скотт д’Амор і кличе головного виконавчого директора ААА Доріана Ролдана Пену. Ще вийшло так цікаво. Джейд відразу оголосила Ролдана, а потім Скотта, виходити вони спочатку почали наче разом, потім гість відстав у боковому проході (чи хотів сховатися, чи я не знаю %D), оператор перемикнувся суто на Скотта, той щось почав розповідати про співпрацю з ААА і почав кликати Ролдана, той вийшов з проходу, ховаючи руки за спину, наче йому було дуже незручно. При цьому він був одягнутий в джинси, де в кишенях щось стовбурчилося (мабуть, гроші від співпраці), та домашню кофтину. Скотт закликав підтримати гостя активніше.
Оголосили про офіційну поглиблену співпрацю між промоушенами (виявилося, що мексиканець ховав за спиною мікрофона). При цьому гість жодного разу не посміхнувся. Хоча, ні, заусміхався, коли в зал вийшов мегачемпіон ААА Ель Іхо дель Вікінго, тобто на доріжку. Нарешті йому віддадуть паспорт і відпустять додому. Але я точно не знаю, як той насправді виглядає. Можливо, це був якийсь недобитий Ель Трампіто нелегал.

Тож наступний матч буде за титул чемпіона Х-Дивізіону.
Слідом виходять Кушида та чинний чемп – Кріс Сейбін. Не можу не відзначити красу нових титулів. Єдине, що всі якісь схожі один на одний. Можливо, з незвички. Але попередній комплект був дуже різноманітний, при тому, що всі були на чорній шкірі, а тут колір якраз шкіри в основному й вирізняє.
Нарешті стали показувати гарно панораму залу. Виявляється, що «найжирніша» (там де найбільше трибун, власне самих глядачів, без балконів і прогалин між рядами) для показу сторона в залі – навпроти рампи, яку ми практично ніколи не бачимо. Дуже шкода.
Матч вище будь-яких похвал. Жива класика! Однозначний маст хев і вибір редакції. Єдиний мінус – я б ще хвилин 7 хотів його дивитися.

Чемпіон Х-Дивізіону Кріс Сейбін переміг Ель Іхо дель Вікінго та Кушиду в матчі з титулом на кону – ВИБІР РЕДАКЦІЇ!

А нам показують колишню головну зірку MLW Алекса (Александра) Хаммерстоуна, який невдоволений тим, що свого часу його не взяли в компанію після переглядів на Explosion. Тепер він заматерів і прийшов не просто виступати з ким-небудь, а битися з найкращим, хто є у промоушені, – Джошем Александром (мабуть, тому ім’я новачка скоротили до Алекса). Коротка відповідь від Джоша й матч стартує.
На Хаммерстоуна дуже гарна реакція залу та й виглядає він більш ніж переконливо й солідно. Не дарма його вже вдруге за програму називають одним із найтитулованіших рестлерів сучасності. А під час оголошення його опонента режисери трансляції крупно показують Джейд Чанг, як та прямо світиться, оголошуючи свого чоловіка. ❤
Після переглядів і самовпевнених посмішок Александери проводять рукостискання й сходяться в бійці, щоб з’ясувати, хто все ж крутіший Сашок на цій вулиці! =)
І після надшвидкісного й повітряного матчу х-дивізіонників це просто свято іншого штибу – бій на силу та витривалість. Спочатку Джош володів ініціативою, садуючи ногу Хаммерстоуна, але здоровило витримав і другу половину матчу провів під свою диктовку. Хоча всі знають, що «Ходячу Зброю» так просто не здолати...

Джош Александер переміг Алекса Хаммерстоуна – ВИБІР РЕДАКЦІЇ!

Другий вибір редакції однозначно. Краса!

Тепер матч за командні світові титули. Раджу перекурити сходити, бо трохи перегорів після фонтанів емоцій. Матч чудовий, але після попередніх двох деяка хаотичність 4-стороннього командника надто розосереджує увагу, де варто було б сконцентруватися. А, може, так і задумано, щоб зовсім різні матчі почергувати.

Чемпіони світу в командних боях ABC (Кріс Бей та Ейс Остін) перемогли RascalZ (Трей Мігель та Закарі Венц), Grizzled Young Vets (Зак Гібсон та Джеймс Дрейк), а також Ларедо Кіда (замінив Трента Севена, що не встиг приїхати на матч) і Майка Бейлі у 4-сторонньому матчі з титулами на кону

А тепер повертаємося до жінок. Матч за титул світової чемпіонки нокаутів між Трініті (ч) і Джордін Грейс, яка виграла й реалізувала кубок Call Your Shot. І нам показують нарешті ту дівулю, яку так пафосно подавали, як неймовірне зіткнення світів. Це Еш бай Елеганс у супроводі канадського ринганонсера Джорджа Айсмана (тобто професійний анонсер в будівлі весь цей час був... проте я вже став звикати до оголошень Чанг). Кажуть, хтось колишній із WWE, але я не можу зрозуміти хто. На Дану Брук схоже, але це ж смішно. Вона там остання джоберка була, за всієї поваги до її навичок. Та ще й ім’я з цим «бай». Навіть на прізвисько не дуже тягне. Щось не те. Сподіваюся, нам замилюють очі. Якщо екс-Дана, то тоді зрозуміло, чому в шубі була. Брук кремезна дівчина.

Дуже повільний матч, в’язкий. І не через специфіку прийомів, а через тяжкий темп. Зал практично не реагував на те, що відбувається на ринзі. Майже кожну репліку рефері Елісон Лі можна було розчути, щоправда, вона на цьому шоу якась дійсно голосна і з нотками істерії. =) Точно не в той слот поставили, і це мінімум – після урагану командника треба було заспокоїти, але не прямо так.
І все так рівно пройшло, що навіть не зчувся, коли пропустив кульмінацію, а вже нарешті закінчився цей махач равликів...

Джордін Грейс перемогла світову чемпіонку нокаутів Трініті в матчі з титулом на кону

Я так думаю, що чутки тепер виявляться правдивими й Трініті все ж піде, як і Ліо Раш. Суто за титулами приходили. Тому такий лінивий матч.

І от він мейн. Муус проти Шеллі за титул чемпіона світу у важкій вазі.
Обидва виходять зі своїми угруповуваннями: перший – із «Системою» в повному складі, другий – з учасниками «Машини часу», але супровід покидає рестлерів уже на рампі в обох випадках.
До честі Мууса, він хотів навіть потиснути руку чемпіону перед матчем, але той відмовився, відбивши руку. Матч зробили не за класичною схемою «малий проти здоровила», а за лекалами Остіна Ейріса: малий приймає правила гри здорованя й відплачує тому тією ж силовою монетою та використовує габарити опонента проти нього. Тому рекомендую до ознайомлення. Неочікувано, зважаючи на безхитрісність в реалізації валізки...

Муус переміг чемпіона світу у важкій вазі Алекса Шеллі в матчі з титулом на кону


На рампу виходять представники «Системи», аплодуючи своєму члену, аж раптом лунає невідома драйвова музика й на титантроні висвічується ім’я Ніка Немета. Муус і його товариші по угруповуванню готові до зустрічі зайди, але Нік з’являється не з виходу, а з залу й виростає за спиною нового чемпіона. Треба віддати належне – виглядає чудово! Нік і Муус підходять одне до одного, і чемпіон намагається надурити гостя, зробивши вигляд, що йому нецікаво це все і він піде, але потім атакує. Немет увертається й пробиває суперкік, а потім миттєво проводить зигзаг-атаку. Системники біжать на ринг, але кривдник їхнього друзяки б’є по капцях у глядацький зал. Реакцію публіки складно передати із самого початку. Мабуть, найкращий прийом когось нового за багато років. Залізши повище на трибуну в гущу народу, Нік роздирає свою футболку зі смайликом, а під нею ми бачимо майчуру з написом TNA! Глядач скандує це слово, а шоу виходить з ефіру.

Усім дякую за увагу!
⚡ Свіжі новини в Telegram-каналі, наш новий проект LEGкомысленный RUSev

Крутий контент на YouTube.



Информация
Посетители, находящиеся в группе Гості, не могут оставлять комментарии к данной публикации.